8 mei 2013 – “Wij volgen de situatie in Camp Liberty, waar zelfs de geringste veiligheidsnormen ontbreken, met aanhoudende zorg, want bij een volgende aanval zullen nog meer kwetsbare vluchtelingen om het leven komen.”

De Italiaanse mensenrechtenorganisatie EveryOne heeft op 30 april een brief gestuurd naar de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry. De organisatie, die zich vooral inzet voor de rechten van minderheden en migranten, waarschuwde dat de ruim 3.000 Iraanse asielzoekers, die in Camp Liberty bij Bagdad worden vastgehouden, in acuut gevaar verkeren.
De mensenrechtenorganisatie sprak zijn diepe bezorgdheid uit over de situatie van de kwetsbare vluchtelingen in Camp Liberty en waarschuwde voor nog meer bloedbaden daar: “Wij volgen de situatie in Camp Liberty, waar zelfs de geringste veiligheidsnormen ontbreken, met aanhoudende zorg, want bij een volgende aanval zullen nog meer kwetsbare vluchtelingen om het leven komen. Terroristische groeperingen, die banden met Iran hebben, hebben met een dergelijke aanval gedreigd. ”
De EveryOne Group deed een beroep op de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken om te zorgen voor bescherming van de asielzoekers, en drongen aan op terugkeer van de Iraanse ballingen naar de nederzetting Ashraf, waaruit ze in 2012 onder dwang zijn verdreven