23 mei 2013 – Predikant Robert Asserian werd in Teheran tijdens de kerkdienst gearresteerd.
Op 21 mei werd de predikant van een christelijke gemeente in Teheran, Robert Asserian, tijdens een kerkdienst  gearresteerd en meegenomen naar een onbekende locatie. De gemeente wordt al geruime tijd  ernstig bedreigd door de geheime dienst van het regime in Teheran en de kerk zal tot eind juni  dicht moeten.
Pastor Saeed Abedini (op de foto met zijn gezin) werd onlangs in Iran veroordeeld tot acht jaar gevangenis.

De christenen in Iran worden systematische vervolgd. Dat betekent willekeurige arrestaties, strenge beperkingen op religieuze diensten in het Farsi, een verbod op de verspreiding van Bijbels en christelijke literatuur, intimidatie en vervolging van protestantse kerkleiders en de onophoudelijke dreiging van onteigening voor kerken en gemeentes. Het regime wil de christenen hun gebouwen, hun literatuur, hun opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden en hun integratie in de wereldwijde christelijke gemeenschap ontnemen.

De vrijlating  van de in 2010 wegens afvalligheid van de islam ter dood veroordeelde bekende pastor Youcef Nadarkhani in september 2012 was het gevolg van aanhoudende internationale druk en is een zeldzame uitzondering. Veel andere christenen zitten nog steeds onder zeer zware omstandigheden in de gevangenis, zoals de in slechte gezondheid verkerende pastor Behnam Irani, de tot zes jaar veroordeelde Farshid Fathi en de onlangs tot acht jaar veroordeelde pastor Saeed Abedini.
Protestantse christenen moeten leven in voortdurende angst voor represailles.

De meeste protestanten zijn voormalige moslims en moeten niet zelden voor hun leven vrezen, mocht hun nieuwe geloof ontdekt worden. Daarom komen ze vaak in het geheim in particuliere woningen samen in de sinds 2001 snelgroeiende huiskerken.
Met het vervolgen van religieuze minderheden handelt het regime in Teheran in strijd met het recht op vrijheid van godsdienst. Iran heeft zich hieraan verplicht door het Internationaal Verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten te ondertekenen.