19 juni 2013 – In Iran moeten vier christenen bijna vier jaar de gevangenis in wegens het verstoren van de nationale veiligheid door het uitoefenen van hun religie.
Mojtaba Seyed Allaoding Hossein, Mohammad Reza Partoi (Kuroush), Vahid Hakani en Homayoun Shokuhi werden op 7 februari van dit jaar gearresteerd bij een overval door veiligheidstroepen tijdens een bijeenkomst in hun huis in Shiraz.

Zij werden veroordeeld wegens deelname aan thuisdiensten, promotie maken voor het Christendom, het hebben van banden met christelijke organisaties in het buitenland, propaganda tegen de regering en het verstoren van de nationale veiligheid.

Het Revolutionaire Hof in de stad Shiraz veroordeelde hen allen tot drie jaar en acht maanden gevangenisstraf.
De heer Hossein en de heer Shokuhi kregen tevens acht maanden voorwaardelijk en Fariba Nazemian en haar 17-jarige zoon Nima Shokuhi kregen twee jaar voorwaardelijk.