20 juni 2013 – Woedende Iraanse vrouwen hebben massaal geprotesteerd bij het Freedom Stadion in Teheran nadat het hen werd verboden deel te nemen aan de feestelijkheden ter gelegenheid van de kwalificatie van Iran voor het WK 2014.

Veel vrouwen werden gearresteerd omdat ze de demonstratie aangrepen om de bevrijding van politieke gevangenen binnen het regime te eisen.
De menigte vrouwen riep, ‘Het stadion is leeg, omdat de vrouwenplaatsen leeg zijn ‘ voordat ze door veiligheidstroepen, die de bijeenkomst als illegaal bestempelden, bijeen werden gedreven.

Intussen meldde het staatspersbureau Mehr dat de public relations afdeling van de voetbalbond van het Iraanse regime in een verklaring heeft gezegd: “Bij deze ceremonie mogen alleen mannen aanwezig zijn en vrouwen die  het nationale team leuk vinden wordt verzocht niet naar het Freedom Stadion te komen “.