Het hoofd van afdeling 15 van de Revolutionaire Rechtbank, rechter Salavati, blijft de medische behandeling van politieke gevangenen en gewetensgevangenen op onwettige wijze verstoren.
Op 16 juli had Farshid Yadollahi, advocaat van Gonabadi Derwisjen, een afspraak bij de tandarts. De afspraak was gecoördineerd en gemaakt door het openbaar ministerie van Teheran, maar rechter Salavati verhinderde dat hij erheen werd gebracht. Volgens de persoonlijke richtlijn van Salavati moeten de Derwisj gevangenen hun gevangeniskleding dragen en geboeid zijn wanneer ze naar medische centra verwezen worden.

Op zaterdag 13 juli, toen Afshin Karam Poor en Omid Behrooze weigerden de onwettige orders van rechter Salavati op te volgen, werden ze niet overgebracht naar het medisch centrum.
Op zondag 14 juli werd Farshid Yadollahi niet vervoerd naar zijn medische behandeling.
Het meest recente geval was dinsdagochtend 16 juli, toen Hamid Reza Moradi, activist voor Derwisj rechten, op bevel van Salavati niet naar het Shohada Ziekenhuis in Tajrish (Noord-Teheran) werd vervoerd. Deze Derwisj gevangene lijdt aan embolie en heeft een hernia. Hoewel hij volgens zijn artsen het risico loopt op een amputatie is zijn behandeling al 8 maanden gestopt op bevel van rechter Salavati. (Website Majzoban Noor, 17 juli 2013)