Khamenei’s meest recente ‘fatwa’s’ met betrekking tot satellietschotels, e-commerce, Baha’i religie, muziek enz. zijn gepubliceerd. Het omgaan met Bahai’s: men dient zich te onthouden van elke omgang met deze corrupte sekte.

Het gebruik van satellietschotels: Aangezien deze apparatuur een hulpmiddel is voor de ontvangst van ‘haram’ (verboden door de islamitische wet) programma’s en het bezit ervan soms leidt tot andere verdorvenheden, is de aanschaf en het bezit ervan niet toegestaan, mits men kan garanderen dat ze niet voor ‘haram’ zaken worden gebruikt en de aanschaf en het bezit ervan thuis niet leidt tot onregelmatigheden. Maar als er voorschriften voor zijn moeten die worden nageleefd.

Criterium voor toegestane muziek: Elke muziek die kan leiden tot onregelmatigheden en die iemand doet afdwalen van Gods wegen is ‘haram’, of het nu opwekkende of treurige muziek is of muziek die een andere stemming kan veroorzaken.

Dansen: Dansen is voor mannen ‘haram’ volgens de ‘vereiste voorzorgsmaatregelen’. Betreffende het dansen van vrouwen: als hierdoor een vrouwenbijeenkomst verandert in een feestje moet er volgens de ‘vereiste voorzorgsmaatregelen’ van worden afgezien.
Oprichting dansscholen: het oprichten van centra voor de opleiding en het bevorderen van dansen is tegen islamitische doelstellingen en is niet toegestaan op basis van ‘vereiste voorzorgsmaatregelen’ .

Stropdas: Het bevorderen van buitenlandse cultuur is niet toegestaan. Over het geheel genomen is het dragen van een stropdas en andere kleding dan moslim kleding niet toegestaan, als het dragen hiervan leidt tot bevordering van de corrupte westerse cultuur. (Tasnim, 31 juli 2013)