Vijfenvijftig gevangenen van de Koerdisch soennitische minderheid in de Rajaee Shahr gevangenis in Karaj hebben van rechter Mohammad Moqiseh (Naserian)samen 380 jaar gevangenis met dwangarbeid gekregen wegens handelen tegen de staatsveiligheid door het prediken van hun soennitische religie.

Zes Koerdische gevangenen, Hamed Ahmadi, Kamal Molaie, Sediq Mohammadi, Seyyed Hadi Hosseini, Jahangir en Jamshid Dehgani zijn voor hun executie overgeplaatst naar eenzame opsluiting in de Gezzel Hessar gevangenis.

Deze Koerden werden in 2009 gearresteerd in Sanandaj (West-Iran) en door rechter Moqiseh ter dood veroordeeld op beschuldiging van het publiceren van soennitische religieuze geschriften.

In een andere zaak is het doodvonnis van 8 soennitische Koerden, Shahram Ahmadi, Poria Mohammadi, Mokhtar Rahimi, Bahman Rahimi, Mohammad Yavar Rahimi, Omid Payvand, Farzad Shah Nazari en Mohammad Gharibi, voor goedkeuring doorverwezen naar het Hooggerechtshof. (Kurdpa, 27 juli 2013)