2 september 2013 – Zoals gemeld in voorgaande berichten zijn tot dusver de stoffelijke resten geïdentificeerd van 52 leden van de Iraanse oppositie, die werden afgeslacht tijdens de moorddadige aanval op Kamp Ashraf in de vroege uren van 1 september.

Een aantal kampbewoners is verdwenen en zij blijken ook na zoektochten onvindbaar. Net als bij de aanval in juli 2009 zijn ze in gijzeling genomen door Iraakse strijdkrachten en daarmee het slachtoffer van intimidatie en vervolging.

Zij dienen onmiddellijk te worden vrijgelaten en teruggebracht. Al deze mensen zijn beschermde personen krachtens de Geneefse Conventies en door de HCNUR erkend als asielzoekers en “persons of concern”. De Iraanse Raad van Verzet herinnert de Verenigde Naties en de regering van de VS aan hun verantwoordelijkheid voor de veiligheid van deze personen en dringt aan op hun onmiddellijke vrijlating en terugkeer.