Politieke gevangenen geven waarschuwing voor gezondheid Hussein Ronaqi Maliki

Iraanse politieke gevangenen maken zich ongerust over de gezondheid van de heer Hussein Ronaqi Maliki, die werd gearresteerd bij de evenementen na de presidentsverkiezing in Iran op 13 december 2009, beschuldigd van belediging van de staat en van de president. Maliki werd veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf.

De brief stelt onder meer dat de gedetineerde zijn kritieke gezondheidstoestand meerdere malen onder de aandacht heeft gebracht van de openbare aanklager.
Hoewel zijn gezondheid afneemt en kritiek wordt, hebben de relevante autoriteiten hem niet naar het ziekenhuis gebracht. In reactie op zijn protest en dat van zijn vader zeiden de autoriteiten dat hij hooguit kon sterven en dat alles na een paar dagen voorbij zal zijn.

De ondertekenaars voegden hieraan toe: Dit bericht is een ernstige waarschuwing dat er in gevangenisblok 350 van de Evin-gevangenis een leven in gevaar is. Wij eisen dat u actie onderneemt voordat het te laat is en voordat de nalatigheid van de openbare aanklager van Teheran eindigt met het verlies van een leven.