20 september 2013 – Genève: Mensenrechten , internationaal recht en buitenlands beleid deskundigen op te roepen voor onmiddellijke internationale bescherming voor Iraanse asielzoekers in Irak.

In een internationale conferentie in het Europees hoofdkwartier van de Verenigde Naties in Genève , de mensenrechten , het internationaal recht en het buitenlands beleid experts hebben 19 September onmiddellijke internationale bescherming voor Iraanse asielzoekers verzocht worden geïnterneerd in Camp Liberty in Bagdad . Tot hun opname in veilige derde landen van de VN-vredesmacht voor de veiligheid van Iraanse ballingen zou bieden . De VS en de Europese Unie werden genoemd de Iraakse regering om duidelijk te maken door middel van politieke en economische druk die slachting van asielzoekers , gijzelingen en leveringen aan Iran zijn onaanvaardbaar .

Het bloedbad , de Iraakse troepen op 1 September 2013 hebben in de afwikkeling Ashraf ten noorden van Bagdad gepleegd op Iraanse vluchtelingen , de rechten van de mens , vormt een ernstige misdaad tegen de menselijkheid , en tonen , waarbij levensbedreigend , de Iraanse ballingen in Irak . Bij het bloedbad werden 52 ongewapende Iraanse vluchtelingen , waaronder zes vrouwen , gedood door Iraakse troepen . Veel van de Iraanse oppositie werden letterlijk uitgevoerd door het hoofd schoten , nadat zij omhoog vastgebonden door soldaten . In Genève , de mensenrechtenactivisten riep de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN , er onmiddellijk voor een onafhankelijk onderzoek naar het bloedbad van de vluchtelingen in Ashraf .

Naast de voormalige Franse minister Bernard Kouchner veroordeelde het bloedbad van Iraanse vluchtelingen in Kamp Ashraf als een misdaad tegen de menselijkheid en barbarij .

De conferentie in Genève riep de VN ook om dringende maatregelen om de zeven Iraanse asielzoekers redden op 1 September werden ontvoerd tijdens gewapende aanval in Ashraf door Iraakse soldaten gegijzeld . De zeven gijzelaars , waaronder zes vrouwen , volgens de rapporten van Irak , wordt gehouden op het tijdstip van de speciale eenheden van het Iraakse leger in de beruchte martelingen gevangenis in de buurt van de luchthaven van Bagdad . Je bent in gevaar dreigt te worden uitgeleverd aan het regime in Teheran . Dit zou betekenen voor de Iraanse oppositie , de doodstraf . De mensenrechtenactivisten riep de internationale gemeenschap op tot dringende actie om ervoor te zorgen dat de deportatie van de zeven ontvoerde Iraanse vluchtelingen wordt voorkomen in Iran .

Onder de deelnemers van de conferentie in Genève opgenomen :

• Bernard Kouchner , de voormalige Franse minister van Buitenlandse Zaken en mede – oprichter van de mensenrechtenorganisatie Artsen Zonder Grenzen
• Sid Ahmed Ghozali , voormalig premier van Algerije
• Tahar Boumedra tot medio 2012 , commissaris voor de mensenrechten van de VN in Irak
• Professor Guy Goodwin – Gill , een expert in het vluchtelingenvraagstuk en het internationaal recht aan de Universiteit van Oxford
• Colcombet Francois , advocaat en voormalig lid van het parlement van Frankrijk
• Jean Charles Rielle en Christiane Perregaux , lokale politici Genève