24 september 2013 – Duizenden Iraniërs namen deel aan een grote demonstratie in New York, waarbij ze de nieuwe president van Iran, Hassan Rouhani, afwezen en verklaarden dat hij allesbehalve gematigd is.

Zij deden een beroep op de VS en de VN om van Irak te eisen  dat de zeven Iraanse dissidenten, die 1 september zijn gegijzeld tijdens de aanval door Iraakse troepen op Kamp Ashraf, vrijgelaten worden.

Ze drongen er bij de VS en de VN op aan onmiddellijk te handelen teneinde de veiligheid en bescherming te verzekeren van de Iraanse dissidenten in Camp Liberty, Irak.
De Iraniërs, aanhangers van de People’s Mujahedin Organisatie van Iran (PMOI / MEK), waren vanuit de hele VS naar New York gekomen. De demonstranten verklaarden dat Rouhani niet het Iraanse volk vertegenwoordigt.

Mevr. Maryam Rajavi, de gekozen voorzitter van de Iraanse oppositie, stuurde een videoboodschap aan de bijeenkomst.
Hierin deed mevr. Rajavi een beroep op president Obama en VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon om hun verantwoordelijkheid te nemen en hun stilzwijgen te verbreken; en hun invloed in Irak te gebruiken om onmiddellijk de gijzelaars te bevrijden en een observatieteam van de VN, alsmede VN  Blauwhelmen te stationeren in Camp Liberty, de thuisbasis van 3000 Iraanse dissidenten in Irak. Ze eiste een onafhankelijk onderzoek door de VN naar het bloedbad van Ashraf binnen afzienbare tijd.
Vele bekende Amerikanen, waaronder burgemeester Rudy Giuliani van New York, ambassadeur John Bolton, voormalig Congreslid Patrick Kennedy, Michael Staal, voormalig voorzitter van het Republikeinse Nationale Comité en senator Robert Torricelli spraken de bijeenkomst toe.

Zij verwierpen de opvatting dat Rouhani gematigd zou zijn en ze drongen er bij de VS op aan om het Iraanse volk en het Iraanse verzet bij te staan bij verandering van het regime en het invoeren van democratie en mensenrechten in Iran.