•    Veroordeel het bloedbad van de Iraakse troepen van al-Maliki in kamp Ashraf
•    Breng de Iraanse vluchtelingen in veiligheid
•    Stationeer VN “Blauwhelmen” in kamp Ashraf en Camp Liberty

Een brute moordpartij op zondagmorgen 1 september in kamp Ashraf, ten noordoosten van Bagdad, op weerloze politieke vluchtelingen uit Iran door Iraakse leger- en SWAT eenheden, alsmede door troepen van de Iraanse veiligheidsdienst, heeft tot dusverre het leven gekost aan 52 Iraanse dissidenten, onder wie zes vrouwen. Meerdere personen werden letterlijk geëxecuteerd door machinegeweren, nadat hun handen op hun rug geboeid waren. Minstens acht gewonde vluchtelingen werden in de kliniek van het kamp doodgeschoten. Persagentschappen hebben hiervan verschillende foto’s gepubliceerd. Het bloedbad is in alle opzichten zowel een misdaad tegen de menselijkheid als een oorlogsmisdaad.

De beambten van de Iraakse minister-president Nuri al-Maliki, die nauwe betrekkingen met Teheran onderhoudt, verhinderen de toegang van VN-vertegenwoordigers, journalisten, diplomaten en mensenrechtenorganisaties tot het kamp. Het kamp wordt nog steeds belegerd. Verscheidene personen, onder wie zes vrouwen, zijn ontvoerd c.q. verdwenen.

De Iraanse vluchtelingen in Camp “Liberty” (bij Bagdad) zijn in hongerstaking gegaan. Ze willen hiermee doorgaan totdat het moorden in Ashraf volledig ophoudt, alle gijzelaars vrijgelaten zijn en de veiligheid van de bewoners van Ashraf gegarandeerd is.

De VS en de VN zijn verantwoordelijk voor de veiligheid en de bescherming van de bewoners van Ashraf. In augustus 2012 hebben ze daartoe een vierpartijen overeenkomst getekend. De Verenigde Naties en de regering van de VS moeten hun verantwoordelijkheden en hun verplichtingen inzake de bescherming van de bewoners van Ashraf en Liberty nakomen door òf hen allemaal over te brengen naar de VS òf door het stationeren van VN-blauwhelmen in Ashraf en Liberty om de bewoners te beschermen.

  • Wij doen een dringend beroep op de Verenigde Naties er alles aan te doen om zo spoedig mogelijk VN-blauwhelmen in Ashraf en Camp Liberty te stationeren, om verdere bloedbaden te voorkomen en om de gewonden en zieken de dringend noodzakelijke medische hulp te verlenen.
  • De zeven gegijzelde personen uit kamp Ashraf moeten onmiddellijk vrijgelaten worden.
  • Bovendien moeten degenen die voor dit barbaarse bloedbad verantwoordelijk zijn voor een internationale rechtbank rekenschap afleggen.

 Persbericht: Internationale Campagne voor de vrijlating van zeven onschuldige gijzelaars

Ondersteuning voor de Iraanse ballingen in Camp Liberty.
Wereldwijde campagne met deelname van mensenrechten activisten, advocaten, kerkleiders en parlementsleden.

De activiteiten die wij op dit moment wereldwijd uitvoeren zijn:
•    Campagne bij de VN in Genève
•    Campagne in het Europees Parlement
•    Campagne bij de VN in New York
•    Hongerstaking in Genève – Londen -Berlijn – Ottawa

Wereldwijde veroordeling van de massaslachting door onder andere
secretaris-generaal van de VN Ban Ki-moon, de OMCT, Britse kerkleiders, Desmond Tutu, de Spaanse overheid, de Franse overheid, Scandinavische parlementen, het Belgische parlement, het Zwitserse parlement, de UNHCR, Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken mw. Emma Bonino , Navi Pillay. Hoge Commissaris voor Mensenrechten van de Verenigde, leden van het Europees Parlement .
Uw hulp redt levens!


Met uw giften kunnen wij een grote internationale publiciteits- en
juridische campagne opzetten
om daarmee de VN, de UNHCR en UNAMI
te herinneren aan hun verplichtingen tegenover de Iraanse vluchtelingen en zich verantwoordelijk voor hen te stellen.

Help ons alstublieft om de levens van deze vrouwen- en mensenrechten activisten te redden en hen te beschermen.

Voor deze juridische campagne vragen wij aan iedereen om ons te ondersteunen met een bijdrage van 150 euro. Als het niet mogelijk is om in een keer te betalen, vragen wij u om dat via een maandelijks bijdrage te doen.

Uw hulp zal deze slachtoffers altijd bijblijven, omdat wat u doet
het leven van deze onschuldige mensen zal redden.
Wij danken u zeer voor uw begrip voor de situatie van deze onschuldige slachtoffers.