2 oktober, 2013 – Hassan Rouhani in de Raad voor buitenlandse betrekkingen in New York op 26 september: "In Iran heeft iedereen gemakkelijk toegang tot satelliet-netwerken"
In een toespraak in New York bij de Raad voor buitenlandse betrekkingen op 26 september beweerde Hassan Rouhani : "in Iran heeft iedereen gemakkelijk toegang tot satelliet-netwerken, en in elk dorp kun je schotels op de daken zien."
 

Twee dagen later gebruikte de Revolutionaire Garde (IRGC) in de zuidelijke stad Shiraz vrachtwagens en rupsvoertuigen om  800 satellietschotels en ontvangers te verpletteren.
 

De IRGC omschreef dit als een "symbolische daad " en "een waardevolle maatregel om het hoofd te bieden aan het culturele offensief van de vijanden van de revolutie". De actie werd gehouden in "aanwezigheid van ambtenaren van Shiraz en de provincie Fars".
Op de provinciale IRGC website stond: "IRGC tanks in Shiraz voeren oorlog tegen schotelantennes." (Zie foto’s)
"Dit is de tweede fase in het vernietigen van in beslag genomen apparatuur. Het uitvoeren ervan is slechts een van de fases in het aanvalsplan tegen schotelantennes," aldus het bericht.
 

Op een aantal van de geplette schotels stond de Amerikaanse vlag met het opschrift "Dood aan Amerika".
Een paar dagen voor de toespraak van Hassan Rouhani bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties  uitte Janati , de minister van Cultuur van het Iraanse regime, zijn bezorgdheid over het feit dat zo’n 60% van de mensen in Teheran schotelantennes gebruiken.
"Vrije toegang tot informatie, satellietnetwerken en internet heeft nu geresulteerd in een immorele culturele aanval op het waardevolle van onze samenleving," aldus persbureau Mehr, dat is verbonden aan het ministerie van Inlichtingen, op 13 september.
De Leider  van het Vrijdaggebed in de stad Qom, Mohammad Saeedi, zei op 25 september: "Vandaag de dag dringt de vijand door middel van culturele aanvallen en offensieven de huizen en gezinnen binnen ".
 

Volgens de commandant van de Grenscontrole van het regime, Hossein Zolfaghari, zal 99% van de satelliet-apparatuur opgespoord worden, aldus het staatspersbureau ISNA op 26 september.
 

De repressieve maatregelen weerspiegelen de bezorgdheid van het regime over de groeiende publieke haat jegens de door de staat gerunde tv-zenders en het verlangen naar verboden tv-stations, in het bijzonder "Simaye Azadi", dat een betrouwbare bron is van nieuws en informatie, vooral over de situatie van het regime en de Iraanse oppositie.
 

Eerder omschreven ambtenaren van het regime Simaye Azadi als "gevaarlijk". De plaatsvervangend mediachef van het regime zei: "Simaye Azadi, dat gerelateerd is aan de activiteiten van de Mohafeqin [PMOI], is een van de media die helaas in de meeste Iraanse huizen geïnfiltreerd  zijn".
Hij uitte de bezorgdheid van het  regime over de "verdubbeling van het aantal mensen dat satellietontvangers heeft" en beschreef het als een "groeiende trend" en "zeer zorgwekkend" voor de samenleving.