7 oktober 2013 – Volgens documenten van het regime van de moellahs, die bestemd zijn om aan de rechtbanken overhandigd te worden, zijn de gijzelaars in handen van Maliki. De hongerstaking van de bewoners van Camp Liberty, die op 1 september is begonnen na het bloedbad en de massa-executie van de inwoners van Kamp Ashraf, gaat de zesde week in.

De hongerstakers eisen de onmiddellijke vrijlating van de zeven gijzelaars uit Kamp Ashraf, waarbij 6 vrouwen, die ontvoerd zijn tijdens de aanval van Iraakse troepen op Kamp Ashraf. Tijdens de aanval hebben de Irakese troepen ook 52 leden van de Iraanse oppositie geëxecuteerd terwijl ze geboeid waren. Sommigen zijn, samen met verpleegkundigen, doodgeschoten in de kliniek van het kamp.

Op basis van recente documenten die de Iraanse oppositie van binnenuit het Iraanse regime kreeg toegespeeld, zijn de gijzelaars in handen van Nouri al-Maliki, die persoonlijk opdracht geeft hen telkens weer te verplaatsen en te wisselen van detentie locatie of bewakers. Deze documenten kunnen aan een internationaal tribunaal getoond worden.

De lichamelijke conditie van veel hongerstakers is niet goed. Ze hebben te lijden van problemen als hoofdpijn, duizeligheid, problemen met de spijsvertering, pijnlijke botten, wazig zien, verlies van gehoor, en slaapstoornissen, en zijn opgenomen in het ziekenhuis.
Iraniërs in Genève, Londen, Ottawa, Berlijn en Melbourne gaan ook door met hun hongerstaking. Zij hebben vergelijkbare problemen. Een aantal van hen is de afgelopen dagen naar het ziekenhuis gestuurd, sommigen zijn opgenomen wegens hun slechte conditie en krijgen speciale medische zorg.

Het Iraanse Verzet heeft de VS en de VN  herinnerd aan hun officiële en schriftelijke toezeggingen met betrekking tot de bewoners van kamp Ashraf  en hen opgeroepen om onmiddellijk actie te ondernemen voor de vrijlating van de zeven gijzelaars uit Kamp Ashraf, die alle beschermde personen zijn volgens de 4de Conventie van Genève, erkende asielzoekers en mensen over wie men zeer bezorgd is.