Ghazi Abbasi een lid van de Arabische minderheid in Iran is overgebracht naar een plaats waar hij eenzaam is opgesloten, zodat men vreest dat hij snel zal worden terechtgesteld. Men gelooft dat hij is gemarteld of op een andere wijze in de gevangenis slecht is behandeld.
Op 27 September 2013 werd Ghazi Abbasi naar de gevangenis in Khuzestan overgebracht ,waarschijnlijk om te sterven, aangezien mensen als hij die ter dood veroordeeld zijn in eenzame afzondering worden opgesloten.

Ghazi Abassi werd samen met drie andere mannen, Abdul Reza, Amir Khanafereh, Abdul Amir Modjadami en Jassim Moghadam, ter dood veroordeeld op 15 Augustus 2012 door een afdeling van het revolutionaire gerechtshof van Ahwaz ,met als vage aanklacht “verzet tegen God (moharebeh) en omkoopbaarheid op aarde (ifsad filazz).

De aanklachten hadden te maken met beschietingen die mogelijk leidden tot de dood van een politieofficier en een soldaat. Op 13 Februari 2013 handhaafde het oppergerechtshof de 4 doodvonnissen die op elk ogenblik konden worden voltrokken.

De vier mannen hebben allemaal ontkend bij de schietpartijen betrokken te zijn geweest. Zij hadden bekend omdat zij waren gemarteld en mishandeld, zoals zij voor de rechtbank hebben onthuld. Des ondanks zijn hun beschuldigingen niet onderzocht door het revolutionaire  gerechtshof van Ahvaz, of het oppergerechtshof( 4 Oktober 2013).