7 oktober 2013 – Dr Matthew Offord heeft een protestbijeenkomst van Anglo-Iraniërs uit de Londense wijk Barnet toegesproken, die actie voeren voor de vrijlating van de zeven gijzelaars, die vorige maand door het Iraakse leger  zijn ontvoerd uit Kamp Ashraf. De gijzelaars, waaronder zes vrouwen, zijn op 1 september ontvoerd, toen ook 52 mensen werden gedood bij een aanval op kamp Ashraf.
Bij het toespreken van een 500-koppige menigte bij Trafalgar Square zei Dr Offord,:”Het Verenigd Koninkrijk, de EU en alle Europese staten moeten de diplomatieke en economische banden met de regering van Irak minimaliseren tot ze de zeven gijzelaars uit Ashraf  vrijlaten en de veiligheid in Camp Liberty verbeteren door het terugplaatsen van de T-muren, beschermende kleding, medische voorzieningen en het aanbrengen van dubbellaags daken bij alle woonverblijven in het kamp. Het is voor het Westen tijd om hardere eisen te stelen aan het fundamentalistische en terroristische regime van Iran.”
De gijzelaars worden vastgehouden in een Iraakse gevangenis waar ze in hongerstaking zijn. Om steun te betuigen zijn de Anglo-Iraniërs uit de Londense wijk Barnet op 1 september ook in hongerstaking gegaan. Ondanks dat ze zwak zijn door voedselgebrek woonden velen van hen, die familie of vrienden in Kamp Ashraf hebben, de protestbijeenkomst bij. Sommige demonstranten maakten straattheater door het dragen van gevangenispakken om de wreedheden in de Iraanse gevangenissen uit te beelden. Er was ook een petitie die ondertekend kon worden en foto’s van alle 52 mensen die hun leven verloren bij de massa-executie in september.
Laila Jazayeri, voorzitter van de Vereniging van de Anglo-Iraanse vrouwen in de UK, zei: ”Het Iraanse regime wil de gijzelaars uitleveren  aan Iran. Als dat gebeurt zullen ze gemarteld en geëxecuteerd worden. We roepen onze regering hier op om in te grijpen en daardoor het leven te redden van deze onschuldige vrouwen. De regering moet alle financiële overeenkomsten met de Iraakse regering stopzetten tot de gijzelaars zijn vrijgelaten, de inwoners van Liberty naar behoren worden beschermd en de daders van het bloedbad van 1 september worden berecht.”
Bron: times-series.co.uk