28 oktober 2013 – Vier politieke gevangenen in de Dizel Abad gevangenis in Kermanshah mogen drie maanden lang geen bezoek en telefoontjes krijgen van familie en vrienden, aldus berichten uit Iran. Bahmad Salimi, Ismaeil Abdi, Balal Ahmadi en Mosa’ab Khezri zijn soennitische moslims, die gearresteerd zijn op beschuldiging van belediging van een gerechtelijke autoriteit.
Ze hebben vier maanden doorgebracht in afdeling 10 van de gevangenis, die berucht is wegens de onhygiënische omstandigheden en gebruikt wordt om met HIV besmette personen te huisvesten.
Hun opsluiting viel samen met een toename van berichten over de onderdrukking van soennieten door het regime.

Een politieke gevangene de in Evin Gevangenis werd door veiligheidspolitie mishandeld toen hij voor een bezoek aan een arts werd overgebracht naar een ziekenhuis buiten de gevangenis.

Mohammad Samei had een ernstige maagbloedingbloeding en werd geboeid en geketend naar het ziekenhuis gebracht waar hij aan het ziekenhuisbed werd vastgebonden.
Ondanks zijn protesten wegens zijn toestand werd hij 8 dagen vastgebonden aan het bed en keerde naar de gevangenis terug terwijl zijn behandeling nog niet voltooid was.

Politieke gevangene Mohammad Reza Pourshajari lijdt aan ernstige diabetes, gebrek aan medicatie hebben gevoelloosheid in benen en vingers veroorzaakt, waardoor hij niet kan slapen. Bovendien kan het ertoe kan leiden dat de artsen een oog moeten verwijderen.