1 november 2013 – PRNewswire, Hassan Jazayeri is een arts die zorg draagt voor de hongerstakers in Camp Liberty, Irak, de verblijfplaats van leden van de Iraanse oppositie. Hij bracht onlangs een gedetailleerd verslag uit aan Iran News Update over de gezondheidstoestand van de bewoners, die meedoen aan de wereldwijde hongerstaking. Zoals velen maakt Jazayeri zich ernstige zorgen over de gezondheid van deze mensen en de kans op verdere complicaties.
Lees het volledige verslag Dr Jazayeri’s hieronder:

De meeste hongerstakers zijn meer dan 15 kilo afgevallen, en ze zullen nog meer gewicht verliezen. Volgens de diagnose van ons medisch team hebben de meeste mannen en vrouwen die in hongerstaking zijn 20 procent van hun gewicht verloren. Indien dat 40 procent wordt, zullen de symptomen en de schade onomkeerbaar zijn. Bij 50 procent zijn ze ten dode opgeschreven.

Bijna alle hongerstakers lijden aan slaapstoornissen, hoofdpijn en duizeligheid, wazig zien, urineerproblemen, verlies van gehoor, spier-, bot- en gewrichtspijn, gebrek aan concentratie en geheugenverlies.
Hun bloeddruk is te laag en ze hebben last van flauwvallen en extreme duizeligheid, en we moeten ze serum transfusies toedienen. De artsen van het medisch team hebben gevraagd of ze hun hongerstaking willen beëindigen, maar helaas zonder succes. Geen van hen is bereid om met de hongerstaking te stoppen.
Een aantal van deze mensen verkeert in levensgevaar, vooral de vrouwelijke hongerstakers. Een week geleden werd de 30-jarige Sabrieh Shafabeen naar een ziekenhuis in Bagdad gebracht met pijn op de borst en het vermoeden bestaat dat ze een ischemische hartkwaal heeft.
Mohammad Reza Khaleghi kreeg een tachycardie aanval en zijn hartslag was 160. Als ons medisch team hem niet onmiddellijk had behandeld zou hij gestorven zijn.
Het verbaast me dat de Verenigde Staten en de Verenigde Naties nog geen actie hebben ondernomen om de kwestie van de hongerstakers, die in levensgevaar zijn en elk moment de dood onder ogen kunnen zien, op te lossen. Hebben de gijzelaars en de hongerstakers in de Liberty gevangenis geen mensenrechten? Elk en ieder van hen is door de UNHCR erkend als asielzoeker en de heer Gutierrez heeft dit in verschillende verklaringen bevestigd.
Als arts die continu de toestand van de hongerstakers in de gaten houdt waarschuw ik de publieke opinie dat, als er geen aandacht wordt besteed aan de eisen van deze mensen, we met een menselijke catastrofe zullen worden geconfronteerd.
BRON: Irannewsupdate.com