21 november 2013 – De VN roept opnieuw op tot dringende actie om de Iraanse vluchtelingen in Camp Liberty beschermen.
De VN vluchtelingenorganisatie UNHCR heeft de internationale gemeenschap op 19 november opgeroepen zich extra in te spannen om de opname in veilige derde landen van ongeveer 3000 Iraanse asielzoekers uit Irak mogelijk te maken.

Tegelijkertijd eisten de Verenigde Naties van Irak om met alle beschikbare middelen te zorgen voor de veiligheid van de Iraanse ballingen, die vroeger in het vluchtelingenkamp Ashraf woonden en nu geïnterneerd zijn in Camp Liberty bij Bagdad.

De VN vluchtelingenorganisatie toonde zich nogmaals diep bezorgd over de veiligheid van de zeven Iraanse vluchtelingen, waaronder zes vrouwen, die op 1 september tijdens een gewapende aanval op de nederzetting Ashraf door Iraakse soldaten als gijzelaar zijn ontvoerd. Aan de Iraakse autoriteiten werd gevraagd hun deportatie naar Iran te voorkomen.

Na het bloedbad van 01-09-2013, waarbij 52 Iraanse asielzoekers in Ashraf werden gedood, is de vluchtelingenorganisatie van de VN bezorgd over de veiligheid van de andere Iraanse ballingen in Irak.