14 politieke gevangen in zaal 12 van de Gohardasht-gevangenis in Karaj hebben Ahmed Shahid een brief geschreven waarin ze 10 eisen hebben geformuleerd.

De brief luidt deels:
Wat politieke gevangenen in deze jaren hebben ondergaan is geheel duidelijk.
In recente jaren zijn veel medegevangenen van onze afdeling onder verdachte omstandigheden gestorven vanwege martelingen en andere vormen van mishandeling. Het gaat hierbij onder meer om Mansour Radpoor, Amir Hussein Heshmat Saran, Abdolreza Rajabi, Akbar Mohammadi, Afshin Osanlou en Alireza Karami Khairabadi. Daarnaast is er een groep gevangenen illegaal geëxecuteerd, zoals Ali Saremi, Farzad Kamangir, zes soennitische gewetensgevangenen, en op dit moment staan 12 andere mensen op de zwarte lijst van de gerechtelijke macht, onder wie Zaniar en Loqman Moradi en Hooshang Rezaie.
We mogen al drie jaar lang niet telefoneren met mensen buiten de gevangenis, bezoek ontvangen, op medisch verlof en onze familie en verwanten zien.

Onder het voorwendsel van ‘speciale omstandigheden’ en andere valse voorwendsels zijn er op het gevangenisterrein enkele stoorapparaten geïnstalleerd. We weten allemaal hoeveel schade die lichamelijk en geestelijke aanrichten.

Politieke gevangenen van afdeling 12 van de Gohardasht-gevangenis in Karaj
Einde najaar 2013

Afshin Heyratian
Ayat Mehrali Baiglou
Iraj Hatami
Khalid Hardani
Saeed Masouri
Shahrokh Zamani
Saleh Kohandel
Latif Hassani
Mohammad Amir Khizi
Mohammad Ali Mansouri
Mohammad Nazari
Mahmoud Fazli
Misaq Yazdan Nejad
Nasser Yousefi