11 december 2013 – Een functionaris van het Iraanse regime heeft officieel verklaard dat Facebook een “vijand” van het regime is, de “openbare orde verstoort” en door “honderden miljoenen pagina’s met strafbare inhoud” een bedreiging is voor de “nationale veiligheid” van het regime.
In een interview met het door de staat gerunde persagentschap Fars van zondag 8 december verklaarde een overheidsfunctionaris dat een van de problemen van Facebook is, dat het een instrument is geworden om de dissidenten in Iran te ondersteunen.

Abdolsamad Khoramabadi, een ambtenaar van het departement dat toezicht houdt op internet in Iran, voegde eraan toe dat de Facebook in 2009 werd gebruikt om het regime “omver te werpen” en dat het op basis van een recente toespraak van Ali Khamenei onwaarschijnlijk is dat de filtering van dit sociale netwerk wordt opgeheven.
Khoramabdi, die tevens juridisch adviseur is van de procureur-generaal, beschuldigt Facebook ervan honderden miljoenen criminele pagina’s te hebben, die ingaan tegen  “de moraal, de eerbaarheid en de nationale veiligheid van het land”.
De ambtenaar benadrukte dat het gerechtelijk systeem handelend kan optreden tegen eenieder die anderen uitnodigt om lid te worden van dit sociale netwerk.
Het hoofd van de morele en veiligheidspolitie vermeldde ook strenge controles op alle sociale websites, zoals Instagram en VChat.
Hij zei dat de veiligheidstroepen aanwezig zijn in de virtuele wereld van internet en websites zoals Facebook , Instagram en VChat in de gaten houden.