Op Donderdag 5 December hebben meer dan 200 werknemers van een groep tapijtenfabrieken  in de provincies  Chaharmahal en Bakhtiari gezamenlijk hun onvrede geuit over het beleid van de overheid, gericht tegen het belang van de werknemers, dat heeft geleid tot hun ontslag ,voor de deuren van het gebouw voor samenwerking in de stad Sharekord.
Op Zondag 8 December  hebben 650 werknemers van Naybor ,een samenwerkingsverband tussen landbouw en industrie,hun arbeid gestaakt omdat zij ontevreden waren over het feit  dat hun eisen niet werden ingewilligd door de werkgever.
Een van de werknemers vertelde aan de door de staat gedreven nieuwsdienst ILNA “Wij zijn niet aan het werk gegaan en begonnen een zitstaking omdat we ontevreden waren over het feit dat onze eisen tot nog toe niet zijn ingewilligd.
Wij gaan door met onze strijd als we geen antwoord krijgen van de werkgevers.
Op Zaterdag 7 December  uitten ongeveer 360 werknemers van de Iraanse kartonfabriek zich over het slechte beleid en de onverschilligheid van de eigenaar van het bedrijf ten aanzien van hun eisen.
Op Woensdag 4 December sloten werknemers van de Basbaran  chemische fabriek zich aan bij de werknemers van het petrochemische bedrijf van Kharazmi ,die op 30 November hun staking waren begonnen voor een loonsverhoging die eerder was toegezegd door de bedrijfsleider.
Op Vrijdag 4 December zijn werknemers  van de Tabriz Kaf dakpannenfabriek bij elkaar gekomen om hun ontevredenheid te uiten  over het feit dat de  uitbetaling van hun loon 28 maanden was uitgesteld .Ongeveer 250 werknemers  hebben meer dan 2 jaar geen loon ontvangen.
Bovendien vertelde hij dat de werkgever van dit bedrijf nog twee andere fabrieken bezit die ook op het punt staan gesloten te worden, zodat de werknemers geen baan meer zullen hebben.
Op Vrijdag 6 December zijn meer dan 2000 werknemers van de Chader mijn gaan betogen  tegen hun onwettige ontslag en eisten zij dat zij weer aan het werk zouden  kunnen gaan.
Op Dinsdag 3 December gingen ongeveer 2000 werknemers van het Naqbar Kariem bedrijf voor landbouw en nijverheid  staken voor de tweede keer uit boosheid  over de onverschilligheid van de werkgever ten aanzien van hun eisen.
Op Zondag 1 December vernielde de jeugd in de haven van Mashar verscheidene ATM werktuigen als protest tegen de beheerders van de bank omdat zij het door de jeugd gespaarde geld niet wilden uitbetalen.
Op Maandag 2 December  protesteerden ongeveer honderd  werknemers  van de dienst inlichtingen van Hamadan buiten het gebouw van deze dienst met borden waarop hun afkeer van de wijze waarop de dienst de arbeidsovereenkomst uitvoerde werd duidelijk gemaakt. De werknemers vragen een voltijd arbeidsovereenkomst met het bedrijf.
Maandag 2 December  schoolden 280 werknemers  van de onderhoudsdienst van  het Pars gasbedrijf samen voor het gebouw van de directeur van het bedrijf om te protesteren tegen de daling van hun inkomsten. Dit was de tweede keer dat de werknemers  hun grieven gingen uiten.
De veiligheidstroepen poogden toen de menigte uiteen te drijven om zo een einde te maken aan het protest. De werknemers maakten zich hierover niet druk en gingen door met de staking.