17 december 2013 – Twee studenten van de Najaf Abad Universiteit in Isfahan zijn verdwenen na de Studentendagprotesten van 7 december.
Mohsen Sharifi en Habib Ansari, beide in hun vijfde semester met als hoofdvak elektronica, zijn verdwenen na een oproep van universiteitsmedewerkers en drie uur ondervraging.

Vrienden en klasgenoten vertelde dat, voorafgaand aan de protestactie op de universiteit, de twee studenten voortdurend telefonisch bedreigd werden.
Er is momenteel niets bekend over hun verblijfplaats, en hun families hebben een protestactie georganiseerd bij het kantoor van de stadsgouverneur om informatie te eisen over waar ze worden vastgehouden.
Op  Studentendag (7 december) houden studenten van verschillende universiteiten in Teheran en andere steden protestacties met slogans als ‘Dood aan de dictator’ en ‘Politieke gevangenen moeten worden vrijgelaten’.
Het regime van Hassan Rouhani is al voor 7 december begonnen de studenten hard aan te pakken uit angst voor een herhaling van de opstanden 2009.
In 1999 was het Rouhani zelf die het neerslaan van de studentenopstand leidde. Hij kondigde op 14 juli van dat jaar bij een pro-regime betoging aan: ” Gisteren kregen we tegen de avond de resolute revolutionaire opdracht om genadeloos op te treden en eventuele protesten van deze opportunistische elementen neer te slaan. Vanaf vandaag zal ons volk zien hoe de rechtshandhaving omgaat met deze opportunisten en relschoppers, zodra ze ook maar hun gezicht laten zien. ”
De ‘opportunisten en relschoppers’ naar wie Rouhani verwees waren universiteitsstudenten die vrijheid en democratie wilden.
In een verslag over het gebeuren van dat jaar in de Wall Street Journal van 17 juni 2013 stond: “Meer dan een dozijn studenten werd gedood bij die protesten, meer dan 1000 werden gearresteerd, honderden werden gemarteld, en 70 zijn gewoon verdwenen.”