Het regent granaten op 3000 Iraanse vluchtelingen in Camp Liberty, Irak

Ze zouden zich moeten schamen, de politici in Amerika en Europa die thuis aan de  feestelijke kerstdis zitten met familie en vrienden terwijl het granaten regent op de 3000 hulpeloze vluchtelingen in Camp Liberty in Bagdad.

Er zijn ten minste drie doden en tientallen gewonden gevallen in de meest recente van een hele reeks barbaarse en uitgekiende aanvallen, gepland door het regime van Nouri al-Maliki op instigatie van de mullahs van Teheran.

We hebben telkens weer gewaarschuwd dat de garanties van Maliki voor de veiligheid van vluchtelingen in Camp Liberty geen enkele waarde hebben en dat het Maliki zelf is die deze herhaalde bloedige aanvallen op de Iraanse dissidenten organiseert. Het westen kwam echter met laffe smoesjes over ‘onvoldoende bewijs’, ‘geen concrete aanwijzingen’ om Bagdad, of Teheran, niet voor het hoofd te stoten, want kennelijk zijn zinloze onderhandelingen over het Iraanse nucleaire programma belangrijker dan fundamentele mensenrechten.

Terwijl westerse politici thuis zitten, hun buik vol van de kerstmaaltijd en de bijbehorende drank, gaat het moorden onverminderd voort. Onze waarschuwingen voor nog meer massaslachtingen worden niet langer gehoord. De VS en de EU hebben klaarblijkelijk besloten dat 3000 onschuldige, weerloze mannen, vrouwen en kinderen moeten sterven. Zo diep zijn wij gezonken, zo weinig tellen onze zogenaamde humanitaire normen en waarden nog. Het is een schande!

Struan Stevenson MEP
Voorzitter van de delegatie voor de betrekkingen met Irak van het Europees Parlement