Op maandag 30 december 2013 werden twee Baluchi politieke gevangenen, de 22-jarige Maisam Chandani en de 23-jarige Mohammad Hussein Rigi, meegenomen naar het kantoor van de gevangenisdirecteur. De aanwezigen daar waren: gevangenisdirecteur Khosravi, het hoofd van de provinciale gevangenisorganisatie van Sistan en Baluchistan, Babaie, het hoofd van de veiligheidsdienst van de gevangenis, Gholami, MOIS ondervragers en een groep cameramensen van de MOIS.
De ondervragers zeiden hen om te herhalen wat ze geschreven of gezegd hadden, maar de twee zeiden dat ze nergens van af wisten en niets zouden herhalen.
Ze gingen vervolgens in eenzame opsluiting en toen ze zich verzetten tegen de bedreigingen werden ze met handen en voeten geboeid een poos gemeen gemarteld.
De twee politieke gevangenen werden zeven maanden geleden gearresteerd in hun woonplaats Saravan (in de provincie Sistan-Baluchistan) en vier maanden eenzaam opgesloten  in cellen van de inlichtingendienst van Zahedan, waar ze fysiek en geestelijk gemarteld werden.
Ze mochten in die periode geen enkel contact met of bezoek van familie hebben. (Mensenrechten- en Democratie Activisten in Iran – 3 januari 2014)