Amin Khaki, koster van een kerk in Karaj, kreeg een oproep van de MOIS om zich te melden bij kamer 44 van het openbaar ministerie in Karaj.
Momenteel  zitten er16 christenen gevangen: Loroush Partovi, Rahim Dehqani, Homayoun Shokohi en Mojtaba Seyyed Ala Al-Din Hussein zijn allen veroordeeld tot 3 jaar 8 maanden in de Adel Abad gevangenis in Shiraz.

Shahnaz Jirani (v), Nasser Zamen Dezfouli, Farhad Sabkjoo en Ebad Alijan zijn allen veroordeeld tot een jaar  in de Karoon gevangenis in Ahwaz. Farshid Fathi, Maryam Naqash Zargaran (v), Ibrahim Firouzi, Alireza Saeedian en Mohammad Hadi zijn respectievelijk veroordeeld tot 6, 4, 1, 6 en 10 jaar in de Evin gevangenis. Saeed Abedini wordt 8 jaar opgesloten in de Gohardasht gevangenis in Karaj.
De predikant Behnam Irani kreeg 5 jaar en 8 maanden gevangenis en Hussein Saketi werd veroordeeld tot een jaar in de gevangenis van Karaj.
De naam van degene die de orders geeft voor de invallen en de arrestaties van christelijke Iraniërs en hen in eenzame opsluiting laat martelen is Farhadi. (Mensenrechten- en Democratie Activisten in Iran -7 januari 2014)