De vooraanstaande en de belangen van zijn land toegewijde ijveraar werd  opgebracht in de Evin gevangenis nadat zijn vonnis tot 2 jaar gevangenis was goed gekeurd.
Op 9 Juni 2012 veroordeelde afdeling 15 van het revolutionaire gerechtshof in Teheran onder leiding van rechter Salavati,de 77 jaar oude Dr.Rashidi tot een gevangenisstraf van 2 jaar en werd hij 5 jaar lang verstoken van staatkundige rechten zoals bezigheden op wetenschappelijk  gebied en het schrijven in kranten en tijdschriften,wegens het bekend maken van de” verklaring van het Nationale Front van Iran” midden-herfst  2011 :  een aanklacht tegen de economische toestand van Iran”.

De leiders van de inlichtingendienst beschuldigden hem ervan oproer te hebben gekraaid tegen de machthebbers ,gepaard gaande met belediging van deze staatslieden.( Herana 15 Januari 2013)