Verschillende soorten patrouilles zwerven door de afdelingen van de Gezel Hessar, elke dag, en ze worden vergezeld door de bewakers officier. De gevangenen vertellen: “ Dit is een gevangenis in de gevangenis.”

Op 16 januari zaten zowel unit 3 als ook andere units opgescheept met de aanwezigheid van deze patrouilles. Een van de agenten, ene Faraji Nejad, die eerst het hoofd was van de afdeling  inlichting en bescherming van de Gohardasht gevangenis, is nu het hoofd van een van de units in de Gezel Hessar; hij heeft een groot aandeel in het onderdrukken van de gevangenen.

De gevangenen zeggen dat deze agenten een onschuldige gevangene hebben vermoord in de Gohardasht (v/h de Rajaee Shahr gevangenis). Om deze misdaad te bedekken, zijn ze overgeplaatst naar de Gezel Hessar (17 Januari 2014).