De beroemde Iraanse toneelspeler Ezzatollah Entezami  heeft zich teruggetrokken uit het Huis der Kunstenaars (Khane ye Honarmaqndan)uit protest tegen de verwijdering van zijn vakgenoten uit de raad van bestuur.
De 89 jaar oude heer Entezami is een van de leidende figuren geweest op het gebied van toneel en film.
Hij is plaatsvervangend voorzitter geweest van de raad van bestuur van het Huis der kunstenaren sedert de oprichting in de jaren 90.
Maar hij is nu vertrokken nadat het bewind dat onafhankelijke vakbonden heeft verboden, de raad van bestuur heeft vervangen door leden die door het bewind waren uitverkozen.
De heer Entezami  schreef in een brief:”Met de moeilijkheden die voor ons liggen kan ik niet op eerlijke wijze doorgaan met mijn werk.De huidige omstandigheden hebben mij deze laatste jaren heel vermoeid gemaakt met mijn oude lichaam,dus deel ik u mede dat ik mij terugtrek uit het huis voor toneel en het huis van de  kunstenaars in Iran.