Het verlies van 40 kilogram bedreigt het leven van een politieke gevangene
De ter doodveroordeelde politieke gevangene Ahmad Danashpoor Mogaddam die meer dan 40 kilo heeft verloren ten gevolge van een ontsteking van het slijmvlies van zijn  dikke darm,verloor het bewustzijn en werd overgebracht naar de ziekenzaal van de gevangenis.
Ondanks zijn zeer slechte gezondheid zijn de bestuurders van de gevangenis er voor teruggeschrokken om hem te laten verplegen buiten de gevangenis.(Herana ,13 Januari 2014).
Geneeskundig verlof onthouden aan een politieke gevangene
Hoewel de politieke gevangene Afshin Baimani ,vastgehouden in de Karaj Rajaee Shahr gevangenis ,twee hartaanvallen heeft ondergaan op 7 en 14 December2013 werd hem een geneeskundig verlof ontzegd.

Na zijn tweede hartaanval werd hij als een noodgeval overgebracht naar het Khomeini gasthuis in Teheran overgebracht,maar na twee dagen weer teruggebracht zonder te worden behandeld.(Herana 21 Januari 2014)
Yazarlou beroofd van elke zorg voor zijn gezondheid
Hoewel dr.Hani Yazarlou’s gezondheid erg slecht is hebben de gezagvoerders van de Evin gevangenis hem beroofd van de mogelijkheid om zijn gezondheid te verbeteren,noch in de Evin gevangenis,noch door geneesheren van buiten de gevangenis.

Dr Yazalou werd midden in de lente van 2013 aangehouden en overgebrachr naar afdeling 350 van de Evingevangenis om de duur van zijn gevangenschap uit te zitten.(Herana-9 Januari ,2014)
Een strijdbare student werd aangehouden door de geheime dienst van Orumieh
Een strijdbare Koerdische student ,Majid Tibash die vorig jaar was beroofd van de mogelijkheid om zijn opleiding voort te zetten door toedoen van de veiligheidsdienst aan de universiteit:Herasat,omdat hijde Koerdische vlag vanaf zijn laptop had vertoond op het grote scherm gedurende een wetenschappelijke bijeenkomst ,werd aangehouden door leden van de geheime dienst van Orumieh.(Kurdpa ,9 Januari 2014)