De politieke gevangenen Mahmoud Shah Bakhs 22 jaar oud en Vahid Shah Bakhs werden ter dood veroordeeld na twee jaren gevangen te hebben gezeten.
Mahmoud werd in het begin van vorige week overgebracht naar de martelkamers van de inlichtingendienst van Zahedan en werd drie dagen lang geestelijk en lichamelijk gefolterd  drie dagen lang door MOIS ondervragers om  hem tegen zich zelf tot bekentenissen te dwingen in een uitzending van de staatstelevisie ,maar hij gaf niet toe.Daarne werd hij overgebracht naar afdeling een oftewel jeugdbewaking.

De twee Baluchistaanse politieke gevangenen werden gevangen genomen in de lente van 2012 tijdens een overval van gewapende MOIS agenten en Qods troepen in de buitenwijken van Zahedan waar zij woonden.

Vahid werd door een kogel  getroffen en leed zeer veel pijn,maar na twee jaar zit de kogel nog steeds in zijn lichaam en de MOIS ondervragers verzetten zich tegen een behandeling door artsen.(Human Rights and Democracy Activists in Iran) 10 Januari,2014.