Een groot aantal bewoners in de stad Isfahan uit de stedelijke gemeenschap der Bahtiari zijn op Zaterdag 15 Februari gaan protesteren pal voor de gebouwen voor de door de regering geleide radio en televisie in deze stad. De veiligheidsdiensten vielen ter onderdrukking de betogers aan  met stokken,kogels van plastic  en traangas.
Ten antwoord gooiden de betogers met stenen en stichtten zij brand. Ook  staken zij op de Khajou brug drie motorfietsen van de onderdrukkende  veiligheidsdiensten in brand. De betogers vernielden het gebouw van de radio en televisie diensten en vernielden de aanplakbiljetten en de camera’s van de door de staat beheerste radio en televisiediensten .Betogingen waren zo uitgebreid dat de nieuwsdienst van de staat moest erkennen dat er werd betoogd ,hoewel zij trachtte het belang er van te kleineren.
Nieuws uit Deshful  ontvangen geeft aan dat de stad nog steeds in beroering is. Mensen hebben versperringen opgericht  en als voertuigen van de regering langs komen worden zij bekogeld met stenen. Veiligheidsdiensten hebben de wijken Modares en Vali Abbadi ,het middelpunt van het verzet omsingeld, maar zijn niet in staat om de betogers aan te pakken. Tijdens de betogingen op Zaterdag  hebben de bewoners van Deshful en ook een groot aantal Arabische landgenoten zich verbonden met de gemeenschap der Bahtiaren.
Volgend op de protestbetogingen op Zaterdag avond kwam de jeugd van Deshful in botsing met de knokploegen van de regering, NOPO genoemd die in dienst staan van de opperste leider in Vali Abbad en de wijk Modarres.Twee jongeren zijn gewond geraakt door kogels van de onderdrukkers. Een benzinestation in Vali –Abad werd tijdens de gevechten in brand gestoken. Nu is de stad Dezful onder  het niet verklaarde gezag van het leger.
Te gelijker tijd hielden op Zaterdag 15 Februari in Masjed Sulayman  opstandige jongeren voor het gebouw van het stadsbestuur een betoging  en een gevecht met de veiligheidsdiensten ,terwijl zij een aantal fietsen in brand staken.
In Ahvaz  uitten de moedige betogers hun woede over de beledigingen hun dappere  Bakhtiari landgenoten aan gedaan door de priesterkaste ,met het schreeuwen van de leus:” Allen  tesamen zijn wij een onoverwinnelijk volk. Er was een botsing voor het gebouw van het stadsbestuur tussen de jeugd en veiligheidsdiensten  met geheime agenten .
Na de protesten van de vorige dagen  namen in Ezeh  de mensen op Zaterdag de straat in bezit en uitten zij hun woede tegen het bewind van  de onmenselijke priesterklasse. Op de spandoeken die zij droegen was geschreven: Bahtiaren  beledigen is het zelfde als het beledigen van het Iraanse volk.