Verwanten van twee Koerdische politieke gevangenen Ali en Habib Afshari zeiden dat hun doodvonnissen vast stonden.Een broer: Rashid Afshari zei:” Mijn zuster heeft hen op 15 Februari bezocht en werd van het feit op de hoogte gebracht.”
Volgens het bekend gemaakte nieus waren Habib en Ali Afshari twee jaar geleden ter dood veroordeeld op grond van de aanklacht dat zij leden waren van een Koerdische partij. Hun twee andere broeders Jafar en Vali Afshari werden tot 5 jaar gevangenisstraf veroordeeld met als aanklacht: “Handelen tegen de nationale veiligheid.en een geldsom van 5 biljoen realen ,ongeveer $172500 borg per persoon,om vrijgelaten te kunnen worden.
Zij worden nu bewaard in de hoofdgevangenis in Orumieh.Rashid zegt dat de familie niet in staat is  om de waarborgsom te betalen.(24 Februari 2014).