22 februari 2014 – Openbare executies om angst en schrik aan te jagen – sinds begin dit jaar meer dan 130 mensen geëxecuteerd.
In Iran houdt de golf van executies maar niet op. Er zijn steeds meer openbare executies. Op 19 februari vond er in de zuid Iraanse stad Shiraz een openbare executie plaats. Bij een andere veroordeelde zullen een hand en een voet gedwongen geamputeerd worden. Op 13 februari werden ook al  twee gevangenen in Shiraz in het openbaar geëxecuteerd.
Sinds begin 2014 zijn in Iran volgens berichten van mensenrechtenactivisten en de officiële Iraanse media al minstens 132 mensen geëxecuteerd , waarvan 32 alleen al in de afgelopen week.
Onder de slachtoffers zijn ook politieke activisten en etnische minderheden. VN- experts hebben het Iraanse regime er herhaaldelijk op gewezen dat ze als lid van de Verenigde Naties verplicht zijn het recht op leven te respecteren.
Mensenrechtenorganisaties hebben de willekeurige executies in Iran veroordeeld en een beroep gedaan op de internationale gemeenschap om in gesprekken met vertegenwoordigers van het Iraanse regime aan te dringen op het afschaffen van de doodstraf en het naleven van de mensenrechten.