8 maart 2014 –  De staatsveiligheidstroepen van het Iraanse regime  hebben zaterdag ten minste 200 Derwisjen gearresteerd om te voorkomen dat ze zouden deelnemen aan een aangekondigde bijeenkomst bij het gebouw van het Openbaar Ministerie in Teheran om te protesteren de onderdrukking van gevangen Derwisjen.
De bijeenkomst was enkele dagen daarvoor aangekondigd uit solidariteit met de 10 Derwisjen die opgesloten zitten in de Evin gevangenis van Teheran, de Gohardasht gevangenis van Karaj en in gevangenissen in de steden Shiraz en Bandarabbas.
Sinds de vroege ochtend hadden troepen van de oproerpolitie van het regime en agenten in burger alle straten naar het Openbaar Ministerie in Teheran afgegrendeld om protesten van familieleden van de politieke gevangenen en van andere derwisjen te voorkomen.
Grote groepen onderdrukkingstroepen in politiebussen waren gestationeerd bij het 15-Khordad metrostation. De politie arresteerde iedereen die Derwisj leek, laadde hen in een bus en bracht ze naar de Evin gevangenis.
Ook bij politiecontroles in gebieden rond Teheran werden mensen die van plan waren om de protestbijeenkomst bij te wonen door troepen gearresteerd of verhinderd naar Teheran te gaan.
Het exacte aantal gearresteerden is onbekend, om 12:30 lokale tijd  waren het er echter al meer dan 200.
Sinds 1 maart zijn tien derwisjen, die gevangenen zitten in Evin, Gohardasht, en gevangenissen in Shiraz en Bandarabbas, in hongerstaking om te protesteren tegen de onderdrukking, de vernederingen en het ontzeggen van medische zorg.
Drie gevangenen van afdeling 350 van de Evin  gevangenis werden plotseling naar de Gohardasht gevangenis verbannen.
De gezondheid van drie van de hongerstakers is zorgelijk.
De derwisjen in hongerstaking hebben medische behandeling voor de zieke gevangenen en de terugkeer van de drie verbannen gevangenen geëist.
Meer dan 2000 derwisjen door heel Iran hebben verklaard achter de eisen van de gevangenen te staan.