16 maart 2014 – Een aantal Gonabadi Derwisjen in verschillende steden in het land gaat door met hun hongerstaking in de gevangenissen Evin, Gohardasht, Shiraz en Bandar-Abbas. De campagne begon toen de gevangenisbewakers twee gevangen Derwisjen vanuit het ziekenhuis terugbrachten naar de gevangenis vóór ze medische zorg hadden gekregen.

Staatsveiligheidstroepen van het Iraanse regime arresteerden op 8 maart ten minste 200 Derwisjen om te voorkomen dat de ze deelnamen aan een demonstratie bij het kantoor van de openbare aanklager in Teheran, om te protesteren tegen de onderdrukking van de Derwisjen gevangenen.

De demonstratie was enkele dagen van tevoren aangekondigd ter ondersteuning van de 10 Derwisjen die opgesloten zitten in de Evin gevangenis in Teheran, de Gohardasht gevangenis in Karaj en in gevangenissen in de steden Shiraz en Bandarabbas.
De hongerstakende Derwisjen eisen medische behandeling voor de zieke gevangenen en de terugkeer van drie verbannen gevangenen.

Meer dan 2000 derwisjen door heel Iran hebben zich solidair verklaard met de eisen van de gevangenen.