In een brief hebben vijftien politieke gevangenen hun bezorgdheid geuit over de verblijfplaats van arbeidersactivist Shahrokh Zamani en ze hebben er bij mensenrechteninstanties en bekende personen op aangedrongen voor hem te pleiten.

In de brief staat o.a.: “Bijna een maand geleden hebben de autoriteiten van de Rajaee Shahr gevangenis de politieke gevangene en lid van de schildersvakbond Shahrokh Zamani op illegale wijze overgebracht naar de Qezel Hessar gevangenis. Hij zit momenteel op afdeling drie van de Qezel Hessar gevangenis waar hij sinds zijn aankomst in hongerstaking is. Zijn hongerstaking duurt tot nu toe al meer dan 29 dagen. Zijn wettige verzoek is terugkeer naar Rajaee Shahr. Zijn gezondheidstoestand verslechtert en het negeren van zijn wettige eis is een flagrante schending van de mensenrechten en de rechten van gevangenen. Zijn illegale gevangenisstraf is elf jaar en zes maanden en is hij is al naar verschillende gevangenissen verbannen.

De politieke gevangenen van Rajaee Shahr gevangenis:
Behnam Ebrahimzadeh, Mohammad Amirkhizi, Mohammadreza Borhani, Mohammad Jarrahi, Shahram Chinian, Afshin Heiratian, Khalid Hardani, Heshmatollah Tabarzadi, Ismaeel Fattah, Saleh Kohandel, Saeed Massouri, Mohammad Ali Mansouri, Arash Mohammadi (Tabriz gevangenis), Misaq Yazdan Nejad, Naseh Youssofi. (Kurdpa New Agency – 5 april 2014)