Hieronder de namen  van enkele van enkele gearresteerden in de stad Falahieh (ook wel Shadegan genoemd) in zuid Iran:

 1. Seid Amin Mousavi, zoon van Seid Abdollah, 26
 2. Abdollah Mahya
 3. Seid Khalil Taheri Mousavi, zoon van Khalil
 4. Hamid Hadi
 5. Ali Hadi Maala
 6. Jasim Mohammad Issa
 7. Jamal Abdolkhezr

Nummer 4 tot en met 10 werden op 14 januari gearresteerd en in de Karoon gevangenis van Ahwaz vastgehouden op beschuldiging van ‘het propageren van de soennitische islam’, maar ze zijn nog niet veroordeeld. De andere zijn:

 1. Hasan Hashemi, ui de stad Khorramshahr, in 2010 gearresteerd en veroordeeld tot 10 jaar gevangenis en 5 jaar ballingschap door de Revolutionaire Rechtbank van Ahwaz op beschuldiging van ‘handelen tegen de nationale veiligheid’.
 2. Hamzeh Savari, zoon van Lofteh, uit het derde Shekareh district van de stad Ahwaz, werd in 2005 gearresteerd en veroordeeld tot levenslang door de eerste tak van de Revolutionaire Rechtbank van Ahwaz op beschuldiging van ‘handelen tegen de nationale veiligheid’ en ‘corruptie op aarde’.
 3. Alireza Nazari (ook bekend als Seid Zia Nazari ), 55, politieke activist uit de stad Khorramshahr, werd in 2008 gearresteerd en veroordeeld tot tien jaar gevangenis in de Karoon Gevangenis op beschuldiging van ‘handelen tegen de nationale veiligheid’.
 4. Politieke activist Taher Mazra’eh, zoon van Ali, werd in 2006 in Syrië gearresteerd en naar Iran gedeporteerd. Taher Mazra’eh werd veroordeeld tot tien jaar gevangenis en tien jaar ballingschap in de stad Damghan (noord Iran) en is nu in ballingschap.
 5. Abdol Imam Zayeri, politieke activist uit de stad Ahwaz, werd gearresteerd in 2005 en tot levenslang veroordeeld door de eerste tak van de Ahwaz Revolutionaire rechtbank op beschuldiging van ‘handelen tegen de nationale veiligheid’ en ‘corruptie op aarde’.
 6. Abd Al – Amir Chaldawi, zoon van Batoush, politieke activist uit de stad Ahwaz, werd in 2006 gearresteerd op beschuldiging van ‘handelen tegen de nationale veiligheid’  en veroordeeld tot tien jaar gevangenis in de Karoon Gevangenis van Ahwaz door rechter Mahmoudi van de derde tak van Revolutionaire Rechtbank van Ahwaz.

(Kurdpa New Agency – 6 april 2014)