21 april 2014 – Op maandag heeft de Iraanse minister van Justitie het familiebezoek verhinderd aan politieke gevangenen in de Evin-gevangenis, die zijn overgeplaatst naar isoleercellen na de barbaarse inval door veiligheidstroepen op 17 april, waarbij vele gevangenen ernstig gewond zijn geraakt.
In een poging die misdadige inval te verbergen weigerde Mostafa Pourmohammadi – die betrokken is geweest bij de slachting van duizenden politieke gevangenen in Iran in 1988 – het gebruikelijke maandagse bezoek van families van politieke gevangenen toe te staan.

Pourmohammadi zei op zondag: “De gepubliceerde berichten (over de aanval op politieke gevangenen) waren onjuist. Het was simpelweg een routine-inspectie van de afdeling; enkele gevangenen hebben daarbij lichte kneuzingen opgelopen en zijn behandeld zonder dat ziekenhuisbezoek noodzakelijk was.”
Voor het verhinderen van het familiebezoek bood hij het volgende excuus: “De families van gevangenen hebben om onmiddellijk bezoekrecht verzocht, maar er is niets gebeurd om hun verzoek voor onmiddellijk bezoek te rechtvaardigen.”

Intussen ontkenden de gevangenen van Blok 350 van de Evin de bewering van een andere functionaris van het Iraanse regime dat een aantal families hun kinderen had bezocht.
De gedetineerden verklaarden dat er geen enkel familiebezoek is geweest aan politieke gevangenen aan blok 350 van de Evin.