Het onmenselijke theocratische regime heeft dinsdag 22 april vijf gevangenen collectief opgehangen in de Gohardasht gevangenis in de stad Karaj. De gevangenen waren de dag ervoor overgebracht naar een isoleercel.
Deze onmenselijke wandaad, evenals de algemeen verafschuwde barbaarse aanval op de politieke gevangenen in de Evin gevangenis, is bedoeld om afgrijzen en angst te zaaien, zowel binnen de samenleving als in de gevangenissen in het hele land.

Terwijl het aantal collectieve en willekeurige executies sinds het aantreden van Hassan Rohani al meer dan 700 is, beschreef die misleidende mullah vorige week deze onmenselijke en anti-islamitische executies demagogisch als “God’s gebod” of de “wet van het parlement, dat aan het volk toebehoort”.

Familieleden van de gevangenen die op 22 april geëxecuteerd werden hebben zich aangesloten bij een bijeenkomst van de familie van politieke gevangenen en een aantal inwoners van Teheran voor het Presidentieel Bureau van de mullahs. De familieleden van de geëxecuteerde gevangenen droegen borden met de tekst: “Waarom executeren?” Deze bijeenkomst werd gehouden uit protest tegen de barbaarse razzia van 17 april door de onderdrukkende strijdkrachten onder de politieke gevangenen van sectie 350 van de Evin gevangenis.

De brute aanval door het regime van de mullahs op de politieke gevangenen in sectie 350 van de Evin gevangenis was bedoeld om het verzet van de gevangenen te breken en de sfeer van terreur in de samenleving te intensiveren, maar veroorzaakte een golf van afschuw onder de mensen.