Iemand van het kantoor Hassan Rohani kwam naar de familie van de politieke gevangenen die buiten Hassan Rohani’s departement protesteerden toe en zei dat ze hem hun eisen moesten overhandigen, zodat hij deze kon opvolgen.
De familieleden antwoordden dat hen bij de Majlis (het parlement) dezelfde belofte gedaan was. “We willen niet met u praten. We willen weten hoe het met onze dierbaren in de gevangenis gaat.”

Op 17 april is in sectie 350 van de beruchte Evin gevangenis een inval gedaan door een groot aantal onderdrukkende troepen van het klerikale regime, waarbij de gevangenen bruut geslagen en beledigd werden. Het excuus voor de razzia was het inspecteren van de afdeling.
Sectie 350 is de afdeling voor politieke gevangenen in de Evin gevangenis, met inbegrip van hen die gevangen zitten wegens connecties met het Iraanse verzet, de People’s Mujahedin Organisatie van Iran (PMOI / MEK). Amnesty International heeft in een oproep tot spoedactie de inval van vrijdag 17 april veroordeeld.

Volgens berichten uit Iran, o.a. van ooggetuigen, waren de aanvallers agenten van de Intelligence Units van de IRGC, de anti-oproer gardes van de Evin gevangenis en agenten van de  inlichtingen- en veiligheidsdiensten van het regime (bekend als agenten in burger). Sommige aanvallers hadden een bril opgezet en hun gezicht bedekt. De gevangenen werden door een menselijk tunnel geleid en daarbij geslagen.
De aanvallers waren vooral gefocust op gevangenen die beschuldigd zijn van connecties met de PMOI/MEK – ze sloegen hen harder en verwondden een aantal van hen. Volgens de berichten werden zelfs bejaarde gevangenen door de veiligheidstroepen in elkaar geslagen.

Toen de gevangenen van ruimtes 1 en 3 van de sectie, waar de gevangenen zijn opgesloten die beschuldigd zijn van connecties met de PMOI/MEK, werden aangevallen, protesteerden de andere gevangenen bij de veiligheidsagenten en gingen zich ermee bemoeien, aldus onze bronnen. Volgens hen kwam via de luidsprekers van de gevangenis specifiek de opdracht om de ruimtes 1 en 3 van de afdeling aan te vallen.

De vazallen van het regime hebben 32 politieke gevangenen overgebracht naar isoleercellen in sectie 240 van Evin, ondanks hun verwondingen en hun behoefte aan medische zorg. Er is niets bekend over hun toestand.