20 april 2014 – In Sectie 350 van de beruchte Evin gevangenis is een inval gedaan door een groot aantal onderdrukkende troepen van het klerikale regime, waarbij de gevangenen bruut geslagen en beledigd werden. Het excuus voor de razzia was het inspecteren van de afdeling.
Sectie 350 is de afdeling voor politieke gevangenen in de Evin gevangenis, met inbegrip van hen die gevangen zitten wegens connecties met het Iraanse verzet. Amnesty International heeft in een oproep tot spoedactie de inval van vrijdag 17 april veroordeeld.
Bij deze razzia raakte een aantal gevangenen ernstig gewond, onder wie Gholamreza Khossravi Savadjani, Assadollah Hadi, Javad Fouladvand, Assadollah Assadi, Omid Behrouzi Esmaeil Barzegarei en Emad Bahavar. Assadollah Hadi, die onlangs had een openhartoperatie heeft ondergaan, is in kritieke toestand. Omid Behrouzi en Esmaeil Barzegarei werden met handen en voeten aan hun bed in de ziekenboeg van Evin vastgeketend.
Volgens berichten uit Iran, o.a. van ooggetuigen, waren de aanvallers agenten van de Intelligence Units van de IRGC, de anti-oproer gardes van de Evin gevangenis en agenten van de  inlichtingen- en veiligheidsdiensten van het regime (bekend als agenten in burger). Sommige aanvallers hadden een bril opgezet en hun gezicht bedekt. De gevangenen werden door een menselijk tunnel geleid en daarbij geslagen.

Volgens een verklaring van politieke gevangenen in de Gohardasht gevangenis in Karaj (ten westen van Teheran) werden meer dan 100 agenten ingezet bij de razzia van sectie 350.
De aanvallers waren vooral gefocust op gevangenen die beschuldigd zijn van connecties met het Iraanse verzet – ze sloegen hen harder en verwondden een aantal van hen. Volgens deze berichten werden zelfs bejaarde gevangenen door de veiligheidstroepen in elkaar geslagen.
Toen de gevangenen van ruimtes 1 en 3 van de sectie, waar de gevangenen zijn opgesloten die beschuldigd zijn van connecties met het Iraanse verzet, werden aangevallen, protesteerden de andere gevangenen en gingen zich ermee bemoeien, aldus onze bronnen. Volgens hen kwam via de luidsprekers van de gevangenis specifiek de opdracht om de ruimtes 1 en 3 van de afdeling aan te vallen.
Volgens de berichten is een aantal gevangenen, die beschuldigd zijn van connecties met het Iraanse verzet, overgebracht naar een andere locatie en hun lot is tot nu toe onbekend.
De vazallen van het regime hebben 32 politieke gevangenen overgebracht naar isoleercellen in sectie 240 van Evin, ondanks hun verwondingen en hun behoefte aan medische zorg. Er is geen nieuws over hun toestand.
De politieke gevangenen in sectie 350 van de Evin gevangenis zijn sinds vrijdag 18 april in hongerstaking, uit protest tegen de barbaarse aanval van donderdag op deze afdeling en het feit dat er geen informatie is over het lot van 32 van hun celgenoten.
Familieleden van de politieke gevangenen hebben met betrekking tot dit incident op zaterdag 19 april een protestbijeenkomst gehouden voor het gebouw van het Parket van Teheran aan het Ark Plein.