Aan:
De Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN, mevrouw Pillay
De Speciale Rapporteur voor de Mensenrechten van de VN, de heer Ahmed Shahid

Mijn naam is Shahrokh Zamani, ik ben vakbondsactivist. Ik werd op 4 juni 2014 in Tabriz zonder gerechtelijk arrestatiebevel gearresteerd. Daarna heeft de rechtbank, die door die bende wordt gerund, me tot 11 jaar gevangenisstraf veroordeeld, zonder enige beschuldiging, zonder ondervragingen en zonder ook maar een enkel bewijs. Vorige week hebben ze me, na 38 dagen hongerstaking, teruggebracht naar de Rajaee Shahr gevangenis in Karaj, maar ze plaatsten mij op de afdeling van de niet-politieke gevangenen, waar 170 mensen in de dodencel zitten.

Ik heb geen enkele misdaad begaan behalve mijn wettige activiteiten als afgevaardigde van de schildersvakbond. Ik zal mijn hongerstaking voortzetten totdat weer terug ben in hal 12, afdeling 4, van de Rajaee Shahr gevangenis, waar de politieke gevangenen gehuisvest zijn.

Vakbondsgevangene Shahrokh Zamani, zaterdag 19 april 2014.
(Mensenrechten en Democratie Activisten in Iran – 20 april 2014)