25 april 2014 – Het ‘Hooggerechtshof’ van het Iraanse regime heeft het doodvonnis goedgekeurd voor vier Koerdische politieke gevangenen, die in het westen van Iran in de gevangenis zitten.
Mohammad Abdulahi, Mostafa Salimi, Ali Afshari en Habib Afshari zijn ter dood veroordeeld wegens hun vermeende connectie met Koerdische groeperingen die zich tegen het regime verzetten.

De vier mannen zitten allen in een gevangenis in de stad Orumiyeh in het westen van Iran.

De ophanden zijnde executie van de vier politieke gevangenen komt op hetzelfde moment dat er in de Evin gevangenis in Teheran veel politieke gevangenen in hongerstaking zijn. Op 17 april is in sectie 350 van de beruchte Evin gevangenis een inval gedaan door een groot aantal onderdrukkende troepen van het klerikale regime, waarbij de gevangenen bruut geslagen en beledigd werden. Het excuus voor de razzia was het inspecteren van de afdeling.
Amnesty International heeft in een oproep tot spoedactie de inval van vrijdag 17 april veroordeeld.
De aanvallers waren vooral gefocust op gevangenen die beschuldigd zijn van connecties met de Iraanse Verzet ze sloegen hen harder en verwondden een aantal van hen.  De vazallen van het regime hebben 32 politieke gevangenen overgebracht naar isoleercellen in sectie 240 van Evin, ondanks hun verwondingen en hun behoefte aan medische zorg. Er is niets bekend over hun toestand.

Ze vroeg ook om regelmatig bezoek van het Internationale Comité van het Rode Kruis aan de Iraanse gevangenissen, vergelijkbaar met die aan het einde van het tijdperk van de Sjah.