26 april 2014 – Bij de politieke gevangenen in de Evin gevangenis in Teheran, die gewond raakten  bij de barbaarse aanval door regime-gardisten, is ook dominee Farshid Fathi, die sinds december 2010 gevangen zit en tot zes jaar werd veroordeeld.
Volgens berichten uit Iran raakte dominee Farshid Fathi (foto) op 17 april gewond toen hij de gevangenisbewakers ervan probeerde te weerhouden de andere gevangenen te slaan Met een gebroken voet  werd hij op 20 april een dag in een ziekenhuis opgenomen. Ongeveer 30 andere gevangenen, waaronder een aantal christenen, raakten ook ernstige gewond.
Dominee Farshid, leider van een netwerk van huisgemeenten, werd op 26 december 2010 gearresteerd, samen met een aantal andere christenen. Tot nu toe wordt zijn gevangenisperiode gekenmerkt door tijdelijke eenzame opsluiting, het ontzeggen van familiebezoek en zware verhoren. Minstens 50 andere christenen zitten op dit moment  in Iran in de gevangenis, meestal wegens vermeende “subversieve politieke activiteiten”, aldus de officiële lezing.

Teheran : familieleden protesteren voor het bureau van de president van het regime, Rohani, tegen de mishandeling van gevangenen in de Evin gevangenis.

Intussen neemt de intimidatie van de christelijke gemeenschap in Iran verder toe. In opdracht van de inlichtingendiensten mag er in geen enkele officieel geregistreerde kerk nog gepreekt worden in de nationale taal Farsi. Op die manier wordt het de Iraniërs onmogelijk gemaakt om het evangelie in hun eigen taal te horen.