27 april 2014 – Vijf leden van een knokploeg die deel uitmaakt van de repressieve machten van het regime hebben een aanval uitgevoerd in blok 1 van de vrouwengevangenis in de stad Sjah-e Rog bij Teheran waar ze met stokken, stroomstootwapens en riemen de weerloze vrouwen op die afdeling ernstig mishandelden. Deze aanval vond plaats op zondag 27 april.

Asghar Kolivand, een gevangenbewaarder die lid is van de knokploeg, verwondde de vrouwen meedogenloos met een riem. Twee andere huurlingen, Mohammad Mohammadzadeh en Tatar, gebruikten stroomstootwapens, stokken en riemen om de vrouwen te mishandelen. De vrouwelijke bewaarder van de afdeling zelf, Sima Pourmand, sloeg in op de weerloze gevangenen.

In dit gevangenisblok van 190 vierkante meter zitten 240 vrouwen in hechtenis. Rayhaneh Jabbari, de jonge vrouw die ter dood is veroordeeld omdat zij zich verdedigde tegen een agent van de inlichtingendienst die haar wilde verkrachten, wordt op deze afdeling gevangen gehouden. De knokploeg heeft het luchten voor deze afdeling afgelast en ook de telefoons afgesloten.

Deze aanval vond plaats na de inval van het Iraanse regime in de Evin-gevangenis op 17 april, waarbij weerloze politieke gevangenen werden geslagen en verwond. In die brute, geplande aanval raakten vele politieke gevangenen gewond en werden 32 gevangenen in eenzame opsluiting geplaatst. Bij de aanval waren agenten van de IRGC inlichtingendienst en het ministerie van Informatie en Beveiliging (MOIS) betrokken

ILA roept alle internationale organen en instellingen voor de verdediging van de mensenrechten op om deze anti-menselijke daden te veroordelen. Deze aanvallen benadrukken dat het beschamende stilzwijgen van de westerse overheden met betrekking tot de gruwelijke aanval van 17 april op de politieke gevangenen in Evin het theocratische regime aanspoort om ook andere gevangenissen en gevangenen te mishandelen.