20 mei 2014 – Een politieke gevangene in de Iraanse Bandar Abbas gevangenis gaat de achtste dag in van zijn hongerstaking uit protest tegen zijn overplaatsing naar een smerige afdeling die wordt gebruikt voor drugsverslaafden.
Hossein Javani – die in de 80er jaren  ook al een politieke gevangene was – heeft nu last van hoofdpijn, zwakte en lage bloeddruk.
Nadat hij weigerde om een grote som geld te betalen die werd afgeperst door gevangenisdirecteur Bahram Keshtkar is hij overgeplaatst naar een afdeling van de gevangenis waar verslaafden vastzitten.

Afdeling 2 van de gevangenis zit vol met 200 drugsverslaafden in slechts 15 ruimtes, en heeft minimale sanitaire voorzieningen, waardoor sommige gevangenen op de gang slapen.

De heer Javani zat in de jaren ’80 tien jaar in de gevangenis wegens steun aan het Iraanse verzet. Hij loopt nu moeilijk als gevolg van de martelingen tijdens deze periode.
Hij werd op 16 december 2012 opnieuw gearresteerd en veroordeeld tot 10 jaar gevangenis en verbanning naar de Bandar Abbas gevangenis wegens steun aan de PMOI. Hij werd 16 februari 2013 van sectie 350 van de Evin gevangenis overgebracht naar de Bandar Abbas gevangenis.