2 juni 2014 – Iran: Gohardasht gevangenis,  De politieke gevangenen in unit 4 van sectie 10 van de Gohardasht gevangenis zijn op zaterdag 31 mei kwaadaardig aangevallen door 70 mensen van de Speciale Bewakingseenheid en het Ministerie van Inlichtingen. De onderdrukkers vernielden en stalen een gedeelte van de bezittingen van de gevangenen. Op deze afdeling verblijven meer dan 95 soennitische politieke gevangenen.

Een andere kwestie betreft politieke gevangene Ali Moezzi, die in de Ghezel Hessar gevangenis in de isoleercel zat wegens het organiseren van een hongerstaking ter ondersteuning van de politieke gevangenen in sectie 350 van de Evin gevangenis. Hij is 17 mei overgeplaatst naar de afdeling waar in deze gevangenis de gewone gevangenen zitten. Door het grote aantal gedetineerden op die afdeling is de toestand van de 65-jarige Moezzi, die verschillende aandoeningen heeft, zoals kanker, slecht werkende nieren, en ernstige artritis, zorgwekkend. De heer Moezzi is momenteel verstoken van de meest elementaire voorzieningen en medische zorg.

Ali Moezzi was in de 80-er jaren ook al politieke gevangene. In 2008 werd hij opnieuw gearresteerd wegens een bezoek aan zijn twee kinderen in Kamp Ashraf in Irak. Hij werd in maart 2011 voor de derde keer gearresteerd omdat hij bij de begrafenis was van Mohsen Dogmechi, die door de folteraars van het regime werd doodgemarteld. De inlichtingendienst van de mullahs broedt op nieuwe valse beschuldigingen tegen de heer Moezzi als wraak voor zijn weigering om voor de rechtbank van de mullahs te verschijnen.