2 juni 2014 – Iran: Gohardasht gevangenis, Enkele uren na de misdadige executie van de politieke gevangene Gholamreza Khosravi afgelopen zondag, zijn zeven van zijn celgenoten door autoriteiten van het Iraanse regime vanuit de Evin gevangenis in Teheran verbannen naar de Gohardasht gevangenis, waarheen Gholamreza Khosravi voorafgaand aan zijn executie was overgebracht.

De zeven verbannen politieke gevangenen uit sectie 350 van Evin zijn: Assadollah Hadi, Reza Akbari Monfared, Abul-Qassem Fouladvand, Asqar Qatan, Ali Salanpoor, Gholam Hossein Assadi en Reza Shahabi.

Daaraan voorafgaand had het Iraanse regime op zaterdag 31 mei al een andere celgenoot van Gholamreza, de politieke gevangene Behzad Arab, overgeplaatst naar de Gohardasht gevangenis, nadat hij eerst naar het kantoor van de gevangenis was gesommeerd en daar op bevel van een plaatsvervangend officier van justitie, ene Khodabakhshi, ernstig mishandeld werd.

De mishandeling van Bezad Arab was aanleiding tot spreekkoren van protesterende politieke gevangenen.
Reza Shahabi, lid van de raad van bestuur van de Autobusvakbond van Teheran, kondigde aan in hongerstaking te gaan uit protest tegen het overplaatsen van politieke gevangenen naar Gohardasht.

De brute en bloedige razzia van 17 april in de Evin gevangenis was erop gericht de gevangenen van sectie 350, waar de onverzettelijkheid en de solidariteit van de politieke gevangenen een bron van angst is voor het regime, uit elkaar te drijven.