25 juli 2014 – De Iraanse politiechef in de westelijke provincie Kermanshah zei dat er een grootschalige actie voor het verzamelen van schotelantennes en satellietontvangers in de provincie zal worden uitgevoerd.

Hij vertelde dat in de afgelopen weken in de stad Kermanshah meer dan 300 schotelantennes van de mensen hun daken zijn gehaald. Hij waarschuwde dat de grootschalige klus onmiddellijk van start zou gaan.
Manochehr Ammanallahi zei: “volgens de wet wordt elke aankoop, verkoop, installatie en gebruik van de satelliet beschouwd als een misdrijf en de politie zal volgens de wet optreden tegen overtreders.”

Hij zei dat hun prioriteit nu ligt bij installateurs en distributeurs van schotelantenne.
Ammanallahi voegde eraan toe dat de politie zal optreden tegen alle schotelantennes die op het dak van woningen in de stad worden gezien.
Sinds Hassan Rouhani een jaar geleden president werd van het regime is het verbod op het kijken naar satelliet-tv in het hele land geïntensiveerd.
Op 26 september vertelde Hassan Rouhani aan de Council on Foreign Relations in New York: “iedereen in Iran heeft eenvoudig toegang tot satelliet-netwerken, je kunt zelfs in ieder dorp schotels op de daken vinden.”

Zijn woorden weerspreken zijn daden: in Iran is er meer onderdrukking en vinden er meer executies plaats – zo’n 800 mensen zijn geëxecuteerd tijdens de 12 maanden dat hij nu in functie is.